Sayfalar

20 Haziran 2017 Salı

Kakaolu pankek


Adet sayısı hazırladığınız pankeklerin büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir. Hazırladığınız hamurun akışkan kıvamda kalmasına dikkat edin. Malzemeler 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı toz şeker 200 ml. süt 1,5 su bardağı un 4 tatlı kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu Servisi için: 1/2 su bardağı şekersiz çiğ krema 90 gram bitter çikolata Nasıl yapılır Yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, hızlı devirde karıştırın. Süt, un, kabartma tozu ve kakao ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Koyu kıvamlı fakat hafif akışkan bir hamur elde etmelisiniz. Yanmaz/yapışmaz tabanlı tavayı çok az miktarda sıvı yağla yağlayın. Yağın fazlasını kağıt havlu yardımıyla alın. Hazırladığınız hamur karışımından bir büyük kaşık kadar alıp tavaya dökün. Yuvarlak bir şekil alan hamurları, her iki tarafını da ters çevirip orta ateşte renk alana kadar kızartın. Şekersiz çiğ kremayı kısık ateşte kaynamaya bırakın. Üzeri köpük köpük olmaya başladığında ocaktan alın. Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, kaynama noktasına gelen kremaya ekleyip kendi sıcaklığında erimesini sağlayın. Servis tabağına aldığınız pankekleri üst üste dizin. Hazırladığınız çikolata sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

oyun oyna gabile sohbet kolay sohbet yetişkin sohbet omegla sohbet canlisaray